Kapitalisterna hade rätt!

 
Jag läser Naomi Kleins bok om Klimatet vs Kapitalismen. "Kapitalisterna hade rätt". Det skulle krävas i princip en kommunistisk grön diktatur för att få något gjort här. Vi är så lätta att påverka, när man är i en kris, med rädsla. Ni kanske har läst Chockdoktrinen också. Vilka inovationer kommer efter corona krisen? Hur kan vi ställa om till grönt?
 
Jag läste också början på litteraturen www.miun.se och deras utbildning inom hållbar entreprenörskap, om hur man kan tänka: Vilket vore det absolut ultimata bra saker som skulle ske? Tänka sig till framtiden, det var en från en miljögrupp som påpekade att vi måste visualisera vilken framtid ville vi ha. På så sätt kan man efter visualiseringen också ta reda på vilka verktyg det krävs för att visualiseringen skulle gå ihop och vad som behövs och vad som fungerar för att visualiseringen skulle gå i mål.
 
Visst är det småpatetiskt att det är ena topmöte efter den andra, där samtliga slås i en sandlåda, ingen kommer överrens för inget land vill bli av med sin ekonomi. Så ja. Kapitalisterna hade rätt: Det krävs ungefär en grönkommunistisk diktatur för att ändra hela eländet, som de kallar för "Frihet". Vad är frihet? Att i sweatshops sätta sig över arbetare och göra din nya "ecoliscious" från H&M?
Vad kostade nu din Louis Vuitton väska, varför har du inte råd med FT (Fair Trade) Kaffe?
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp