Om att hitta rätt hudvårdsmärke till dig!

 
 

Jag skulle vilja berätta hemligheten bakom att många upplever att de provar hudkräm efter hudkräm, olika märken men kommer aldrig fram till något som egentligen är bra eller fungerar. Hudvård är mycket logiskt. Det är ju logiskt att man får mer acne av hudvård som man kan köpa på Apoteket, Kicks och Åhléns, därför att dessa är fyllda med petro kemikalier, det skadar mera än gör nytta. Vad ska man använda då? Hur gör jag för att se 20 år yngre? Det kan vara bra att byta till veganska krämer istället, därför att petro kemikalier skadar huden, och petro kemikalier finns i varje kräm oavsett vad de säger i reklamen! I reklamen ingår ofta vackra namn som lipider, q10, D-vitaminer osv. Det låter bra, men säger ingenting om hur hudkrämen är baserad, alltså basen, själva krämen har.

 

De flesta icke ekologiska och icke veganska krämer har mycket råolja, alltså mineralolja. Mineralolja är en olja som skadar huden nämligen genom att rubba hudens egna sebum tillverkningen. Sebum är hudens egna återfettningssystem för att hålla huden återfuktad. Mineralolja rubbar detta och du blir både torr och fet vilket skapar en obalans, för när huden tror den är torr börjar den bilda sebum, och när man bildat massor med hudfett så får man acne och andra svårigheter. Bättre med biologiska krämer som har en verkan från växter som kommer från solens energier som finns naturligt i växtriket och kan komposteras och rinner ut ur kroppen naturligt.

 

De flesta märken som man köper lite här och var, har inte den kvalitén som ekologiska och veganska krämer har. Många hudterapeuter försvarar mineralolja, råolja alltså. Men det är endast intressen inom försäljning. Råolja är ett oförsvarbart när det kommer till hur de havslevande djuren hanteras. Man har illegala råoljedumpningar, havsfåglar far illa med oljan på fjädrar och sälar och sjölejon far också illa av detta med råoljeolyckor (Sök upp EXON VALDEZ) och så vidare. Det är en gammal debatt som jag haft med veganer som vill köpa CF makeup. Alltså Cruelty Free Makeup. Det är jättebra, men råoja, syntetolja, silikoner är inte CF. Läs mera här: www.entrich.se

 
Allmänt | |
Upp